Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale no tak. Jedná se o nějakých sedm dní státních svátků. Zaměstnanci si to volno zaslouží a žádný hypermarket kvůli tomu nezkrachuje. Ti kteří nakupovali v době svátků mají pořád dost svobody vybrat si jiný den na velký nákup. V Rakousku a Německu je těch svátků kdy je povinně zavřeno mnohem a mnohem více. Jsou snad obchodních či občané těchto zemí méně svobodní než v u nás? Či více zasažení reálným socialismem bolševického typu jako my? Právě naopak. Jde o socialismus německého typu, který vede nejen k vyšší sociální spravedlnosti, ale evidentně i k vyšší prosperitě, životní úrovni a kvalitě života. A o to myslím jde v první řadě.

0 0
možnosti
LH

Shlédl jsem film Ucho a musím konstatovat, že dneska je to úplně stejné.Ten manžel (Brzobohatý), byl funkcionářem a měli doma štěnice.DNEŠNÍ FUNKCIONÁŘI JE NEMAJÍ?Vždyť každou chvíli vypukne nějaký skandál kdo koho odposlouchával (odposlechy Nečase a Nagyové...a dává se to ještě na veřejnost).

A na základě odposlechů se i lidi zavírají, přesně tak jako ve filmu Ucho ( dnes to sice není kvůli politice, ale kvůli prasárnám a zlodějinám, které jsou v dnešní politice na denním pořádku).

1 0
možnosti
Foto

No konečně vám dochází, že u nás žádný kapitalismus není, že jsme pořád v socialismu, byť máme v něčem trochu víc volnosti a v něčem si zase absurdně utahujeme smyčku.

3 0
možnosti
Foto

Jednodušší lidé mají rádi jednoduchou nalajnovanou cestu. Rozhodování a vlastní odpovědnost je k smrti děsí.

2 1
možnosti
LH

Asi patřím mezi ty jednodušší lidi, ale vysvětlete mně jak je možné, že se dnes kapitalisti vracejí k tomu co už dávno měli komunisti zavedené.To bylo slávy když Volkswagen koupil automobilku a první co udělali zrušili školku a jesle.

Po nich se to ve firmách všude rušilo.Prý komunistický přežitek.Dnes se to opět zavádí.

Učňovské školství se zrušilo.DNES CHYBĚJÍ ŘEMESLNÍCI a opět se to některé firmy snaží zavádět.Nemáme doktory, nemáme řidiče autobusů.Za komunistů řidiči autobusů nejdříve museli odjezdit 4 roky na náklaďáku a pak dostali autobus.A o to se řidiči přetahovali, dnes to nikdo nechce dělat.

Ano, doktoři dostávali umístěnky ,ale nikdy se nestalo aby obec byla bez doktora jako je to dnes.

Tenkrát se dělalo více lidi i když to někde bylo prodělečné ( zase jinde se vydělalo), dnes se na lidi kašle, nikoho nezajímá, že na vesnicích nejsou služby, obchody, spoje autobusů a tím pádem se vesnice vylidňují a lidi odtamtud utíkají.Komunisti chtěli mít zalidněnou celou republiky, tihle budou mít vesnice vylidněné a města přecpaná.

3 0
možnosti
LC

Někteří lidé si ale pochvalují když je všechno "jasné", znormované. Často slyším/čtu: vždyť to je jen taková blbost, nic zásadního. Já jen doufám, že platí ono "stokrát nic umořilo osla". A třeba, že ty sekačky jsou devadesátým pátým nic.

4 0
možnosti
PK

P78a22v90e61l 26K79u50l72a

8. 7. 2016 20:36

Karma,máte naprostou pravdu, bohužel. Na slovo registr už začínám být alergický. Mám dojem, že za chvíli každý z nás bude v nějakém registru. Pokud už není :-):-/

5 0
možnosti
LC

O tom, že v nějakém registru jste, vůbec nepochybujte.

3 0
možnosti
SH

Ano, je to tak! Omezování svobody, podceňování vlastního úsudku, perzekuce podnikatelů, nesmyslná a nesoudná nařízení pro ty, co pracují, tolerance a zvýhodňování flákačů, zločinců. Kontroly a represe na řádné občany bují, tolerance k neřádným občanům taktéž. K uzoufání. Sice Vám dávám palec jako hrom, ale to je asi to jediné, co s tím můžeme dělat:-(

7 0
možnosti
Foto

Kdyby všichni, kterým se tenhle socialismus zajídá volili ty, kteří chtějí toto řízení státem výrazně omezit, bylo by řešení velice jednoduché. Jenže většina, i když jí to vadí, si myslí, že s tím nic dělat nelze a že neexistují jednoduchá řešení a vlastně se někde v duchu také bojí, že se o ně stát přestane starat a tak dál snáší utahování smyčky.

1 0
možnosti
KC

Zavření obchodů sedm dní v roce je to nejmenší, co by mi na omezování vadilo. Ať mi nikdo neříká, že ve zbývajících 350+ dnech si nenakoupí. To, co mi na omezování svobody skutečně vadí, je státní dirigizmus, příkazy, zákazy, slaboduchá nařízení o rovných okurkách, falešná politická korektnost, vnucování a podpora kultur, které jsou nám cizí a nepřátelské, dvojí právo... Jsme na prahu další diktatury, nové totality, tentokrát neomaristické, které je třeba rázně se vzepřít, ale s lidmi typu pana Sobotky to možné není. Ti budou kývat Bruselu, až si ukroutí hlavu.

5 0
možnosti
MZ

A mně vadí to zdůvodnění. Je naprosto nestoudné a urážlivé.

Copak neexistuje kopec profesí, které o svátek v práci být musí? To nejsou pracující lidé - doktoři, sestry, průvodčí, operátoři elektráren, tepláren, vodovodů, nejrůznější dispečeři, ochranky, vrátní, číšníci?

5 0
možnosti
LH

Za komunistů jsem měl větší svobodu než dnes.Sice jsem nemohl nadávat na stranu a vládu, ale ve fabrice jsme mohli dávat připomínky k bezpečnosti práce, k výrobě, k pracovní době.

Dnes na strany vlády můžeme nadávat jak chceme, ale ve firmách musíme držet hubu a krok, jinak VYHAZOV.

Dříve jsem si mohl vybrat fabriku kde chci dělat, dneska musím být rád, že mně některá firma v šedesáti zaměstná.

Ve všech firmách odpověď, PRO NAŠI FIRMU JSTE NEPERSPEKTIVNÍ, což za komunistů nebylo.

6 3
možnosti
JR

J73a21r42a 45R43a96n20k

8. 7. 2016 15:40

Ano, za komunistu se meli delnici a pracovnici v JZD dobre, jezdili do Narodniho a na "prvni maje" - autobusy. Nadavat nemohl nikdo, protoze domovni a ulicni zpravcove, mely usi. Jachymov a ty ostatni pracovali na plne obratky, pro politicke a "podezrele", nezamestnani nebyli - ty zavreli bud do vezeni, nebo do blazince. Byly to nadherne doby.....

2 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS